hst2

BLOG

KAMSTÄNGER – SPECIFIKATION OCH ANVÄNDNING

Metallprodukter har en bred användning i olika branscher. Ett behov av produkter med olika former, storlekar och tjocklekar gör att allt nyare former av stålprodukter skapas. En av de metallprodukter som används ofta är kamstänger. Eftersom deras huvudfördel är en hög motståndskraft mot skador och deformationer används de ofta i bygg- och konstruktionssektorn.

Beskrivning av kamstänger

Kamstänger tillverkas i armeringsstål, dvs. kolstål. Det är ett högkvalitativt material som har många fördelar. Kamstänger har en hög motståndskraft mot mekaniska skador och därför används de i byggbranschen i stor utsträckning. De används i byggnadens konstruktion och för att förstärka betongen.

Kamstänger tillverkas med tanke på en intensiv användning så de är väl anpassade för att klara stora belastningar. Dessutom med en speciell maskinpark kan kamstänger och andra stålprodukter bearbetas för att anpassa produkten till dess avsedda användning. Även om det är mycket som beror på stålsorten är de ovanstående egenskaperna hos kamstänger de viktigaste.

Användning av kamstänger

Som det redan angivits i beskrivningen används kamstänger för det mesta i byggbranschen. Dessa kamstänger används bl.a. för att uppföra konstruktioner av armerad betong och förstärka betongkonstruktioner. När betongen armeras med kamstänger blir konstruktionen styvare och mer motståndskraftig mot olika skador. Det är dock inte den enda användningen av kamstänger. De används även för att tillverka stålkonstruktioner som räcken, portar eller stängsel.